Kontakt: info@tesch.se

Iphone 7 mer poppis än väntat

Nu är den nya Apple-mobilen Iphone 7 här och intresset har varit enormt. Innan telefonen släpptes var det en del recensenter som klagade på att man inte gjort tillräckligt med uppdateringar från förra modellen. Men nu när man fått testa den nya mobilen är det ändå många som är riktigt imponerade.

497704-iphone

För ett par dagar sedan släpptes Apples nya mobiltelefon Iphone 7 och intresset var oväntat stort. På idg.se kan man läsa att efterfrågan på Iphone 7 och Iphone 7 plus varit så hög att Apples aktie skjutit i höjden på Nasdaq-börsen. Under fredagen, då telefonen släpptes, var aktien uppe i som mest 116,13 dollar och detta är en ny toppnotering för 2016. I och med att aktien rusade uppåt och förväntas fortsätta göra det, har även Apples börsvärde ökat. Just nu ligger värdet på 619,2 miljarder dollar, vilket gör att företaget stärker sin position som USA:s högst värderade företag.

Får bra betyg

Och det var inte bara i USA som den nya telefonen väckte stort intresse, utan även i Sverige har efterfrågan varit stor. Även efterfrågan på tillbehör till den nya mobilen har varit stor, vilket företag som exempelvis Phonelife lär ha märkt av. Men hur bra är då egentligen den nya Iphone 7? Enligt Expressen håller den måttet och i artikeln skriver man att den nya mobilen mycket väl kan komma att bli en utav Apples största succéer hittills. Bland annat hyllar Expressen den nya mobilens prestanda och man plussar på att Iphone 7 är riktigt snabb. Exempelvis går det blixtsnabbt att ladda hemsidor och apparna öppnas snabbare än de flesta mobiltelefoner som man testat tidigare. Några andra saker med den nya telefonen som man tycker är riktigt bra är:

  • Operativsystemet.
  • De nya apparna.
  • Högtalaren.
  • Vattentätheten.
  • De nya färgerna på själva mobilen.

Inte tillräckligt imponerande uppdatering4291434-iphone-on-human-hand

Expressens testare är alltså riktigt nöjd i helhet men det är även en hel del testare som sågat den nya Iphone. Innan den släpptes var det nästan flest dåliga recensioner om den nya mobiltelefonen och i Dagens Industri kan man läsa att en väldigt känd teknikjournalist från Wall Street Journal inte alls ger den något bra betyg. För även om Iphone 7 faktiskt är en riktigt bra mobiltelefon, ser han inte att uppgraderingen från föregående modeller är lika stor och övertygande som uppdateringar varit förr. Om man tittar på några mer konkreta saker som han tycker att Apple borde ha gjort bättre är det framförallt de nya hörlurarna AirPods som helt enkelt måste laddas alldeles för ofta. Dessutom ser han ett stor problem med att hörlursingången tagits bort och detta gör det enligt honom svårt för många att välja den nya modellen. Det hade alltså varit lättare att köpa den nya modellen om man helt enkelt väntat lite med att ta bort den ingången, som fortfarande är väldigt viktig och etablerad bland alla användare.