Kontakt: info@tesch.se

Detta tycker många om iPhone X

Nu har det gått ett tag sedan iPhone X lanserades, vad är utvärderingen efter en tids användning egentligen?

 

Något som det skrivits om tidigare här är att iPhone 7 blev mer populär än vad som tidigare var väntat. Det gjorde bland annat att Apples börsvärde ökade och att det blev lite av en toppnotering när mobilen lanserades, där i mitten av hösten förra året. I år är det dock andra bullar och hela andra iPhones som har kommit ut i butikerna, bland annat iPhone 8 och den omtalade och mycket populära iPhone X. Vad är det som är så särskilt med denna mobil egentligen?

 

Några av de nya, förbluffande funktionerna är bland annat:

 

  • Ingen hemknapp. Det finns en virtuell hemknapp som kan göras större, eller tas bort.
  • Bättre kamera åt båda hållen. Minst en 12-megapixel på baksidan, 7-megapixel på framsidan.
  • Blixt för porträttfotografering.
  • Ny design för jubileumsmodellen. Den första kom för tio år sedan.
  • Trådlös laddning.

 

Källa: Expressen

 

Många är nöjda, men inte över allt

 

Nu har det gått några månader sedan denna jubileumsmobil lanserades, vad kan man göra för konstateranden och utvärderingar? Hemknappen saknas inte enligt recensenten i MacWorld, det går snabbare att navigera utan denna när man väl har vant sig. Det som irriterar en del användare är att man måste dra ner Kontrollcenter i högra hörnet för att överhuvudtaget kunna se vad för procent som batterit är på. Detsamma gäller om en vill se om ett alarm är ställt eller om skärmorienteringen är låst. I stället finns det något som kallas för Reachability-läge, men det hjälper bara en aning samtiigt som det hela inte är optimalt. Dock är helheten från de flesta användare att detta är en fantastisk mobil med underbar skärm, kamera och snygga, smarta funktioner.

 

I artikeln från IDG går det att läsa vidare om hur iPhone X är en riktigt bra produkt från Apple, men att det kan inte är den mest prisvärda. Även om det är den bästa mobilen som IT-jätten gett ut på flera år är det fortfarande en stor prislapp på den lilla smartphonen. Skärmen är som sagt lysande och kameran riktigt bra, likaså prestandan och batteritiden. Men samtidigt är det fortfarande alldeles för mycket pengar för de flesta. Förhoppningsvis kommer det en billigare iPhone X snart med lcd-skärm.